OZNÁMENÍ O VYDÁNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ
Ministerstvo zdravotnictví České socialistické republiky - hlavní hygienik České socialistické republiky
vydal v dohodě se zúčastněnými ústředními orgány podle § 71 odst. 2 písm. a) zákona č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, směrnice o hygienických požadavcích na výrobu, skladování, přepravu a podávání zmrazených a zchlazených hotových pokrmů pro společné stravování (čj. HEM-350-29.10.1979 ze dne 7. 11. 1979).
Směrnice stanoví hygienické požadavky na výrobu, skladování, přepravu a podávání zmrazených a zchlazených hotových pokrmů, které se vyrábějí v jednotlivých jídelnách, centrálních a průmyslových výrobnách, specializovaných pro výrobu těchto pokrmů pro společné stravování.
Směrnice nabývají účinnosti dnem 1. března 1980.
Do směrnic lze nahlédnout u okresních a krajských hygieniků, uveřejněny jsou ve sbírce Hygienické předpisy pod poř. č. 54, svazek 47/1979 a přetištěny již ve Věstníku ministerstva zdravotnictví ČSR v částce 17-20/1979.